Uw medicatie correct ingenomen

Een team van tien gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers onder leiding van ziekenhuisapotheker Dominique Lamoot-Claes zet dagelijks medicatie geautomatiseerd klaar voor bewoners van zorginstellingen en mensen in een thuissituatie. Hiervoor beschikt men over een HD-Medi® robot, Vizen® controle-apparatuur, een HD-medi® pill cutter, een unidose-siroop afvulmachine, …

Medicatieschema

In nauw overleg met de huisarts en zorginstelling wordt een medicatieschema opgemaakt en worden aanpassingen aangebracht wanneer nodig. Op die manier wordt een up-to-date schema gegarandeerd dat beschikbaar is voor de verschillende betrokken partijen. Ook voor onze ambulante patiënten wordt een dergelijk schema beheerd.

Robotproductie en controle

Aan de hand van het medicatieschema wordt de medicatie per dag en per innamemoment afgevuld in robotzakjes door middel van de HD Medi® Robot. De verkregen zakjes zijn bedrukt met informatie van de medicatie , vermelding van de naam van de patiënt, eventuele dienst van de zorginstelling, kamernummer, datum en tijdstip van inname,… Hierna worden de zakjes gecontroleerd door de controle-apparatuur Vizen® en Vizen® Viewer op inhoud en aantal geneesmiddelen. Van elk zakje wordt een foto genomen die ten allen tijde raadpleegbaar is.

Siropen en druppels

Vloeibare medicatie wordt per dosis afgevuld in gesealde potjes met vermelding van naam, lotnummer en vervaldatum door middel van een sirooptoestel Fluidose® automated packer.

Wiegand® medicatiedozen

Voor bewoners van zorginstellingen worden dagelijks de Wiegand® medicatiedozen opgevuld met de robotzakjes en niet-fractioneerbare medicatie zoals bruistabletten, injecties, pleisters, ampullen en Fluidose®potjes. Voor de ambulante patiënt wordt wekelijks een Wiegand® weekbox gevuld.

Levering

De zorginstellingen worden dagelijks beleverd met de medicatie voor de bewoners. Hiervoor beschikt de apotheek over een bestelwagen en twee full-time chauffeurs.

Voorraad geneesmiddelen

In dit systeem is de patiënt gevrijwaard van een stockbreuk aan medicatie. De benodigde voorschriften en attesten voor terugbetaling worden opgevolgd door de apotheek en op geregelde tijdstippen doorgegeven.

Apotheek Lamoot Vlamertinge
Poperingseweg 453
8908 Vlamertinge
057 22 62 52
dominique.lamoot@apotheek-lamoot.be

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info